با همکاری موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی (آیتک) و مرکز داوری اتاق تهران، یک کارگاه آموزشی با عنوان «مدیریت ریسکهای تجاری بینالمللی در نظام حقوقی چین» برگزار شد. در این کارگاه که بیش از 50 شرکتکننده از بین فعالان اقتصادی، بازرگانان و وکلا و حقوقدانان ایرانی حضور داشتند، چن یوشان، وکیل و مدیر موسسه حقوقی جمچن، به عنوان یکی از سخنرانان اصلی به بیان برخی مسائل مهم حقوقی که باید در مورد تجارت با شرکتهای چینی مورد توجه قرار گیرد، توضیح داد.
در این کارگاه، ابتدا فریدون وردینژاد، مدیر پروژه چین و مشاور دبیرکل اتاق بازرگانی تهران، به زمینههای همکاری میانمدت و بلندمدت اقتصادی بین فعالان اقتصادی ایران و چین اشاره و تاکید کرد که تعمیق این روابط و تبدیل شدن مبادلات بازرگانی از سطح خرید و فروش به همکاریها و سرمایهگذاریهای مشترک در گرو درک متقابل عمیقتر از قواعد و مقررات حاکم بر سرمایهگذاری بین دو کشور است. او با اشاره به توافقنامه همکاری 25 ساله بین دو کشور و ابتکار یک پهنه-یک راه توسط چین و با توجه به تاریخچه کهن راه ابریشم اظهار امیدواری کرد که شاهد شکوفا شدن پروژههای سرمایهگذاری مشترک و انتقال تکنولوژی بین بخش خصوصی و فعالان اقتصادی دو کشور باشیم.
در ادامه حمیدرضا علومی، رئیس مرکز داوری اتاق بازرگانی تهران، ضمن تشکر از همکاری موسسه آموزشی اتاق در برگزاری این کارگاه و با اظهار امتنان از موسسه حقوقی جمچن و شخص اقای چن یوشان و همکارانشان، به ضرورت و اهمیت شناخت فعالان اقتصادی و حقوقدانان و وکلای دو کشور از نظامها و نهادهای حقوقی یکدیگر تاکید کرد. علومی بهطور خاص به موضوع حلوفصل اختلافات بین اطراف قراردادهای تجاری و سرمایهگذاری دو کشور اشاره کرد و گفت: باید به تجار و بازرگانان دو کشور اطلاعات کافی و مناسب داده شود که هرگونه اختلافی میتواند توسط سازمانهای داوری مورد شناخت و اعتماد طرفین مانند مرکز داوری اتاق تهران از طریق میانجیگری و داوری حلوفصل شود.
در بخش اصلی و پایانی این کارگاه چن یوشان و همکارانش از موسسه حقوقی جمچن، به قوانین مهم و بنیادی در نظام تجارت خارجی چین اشاره کردند و بعد از آن به معرفی قراردادهای تجاری بینالمللی در این کشور و نظامات حاکم بر آن به شیوههای احراز هویت و اصالت شرکتهای چینی به هنگام انعقاد قراردادها پرداختند.
موضوع شیوههای حلوفصل اختلافات در چین از جمله جایگاه میانجیگری، داوری و دادگاه و مزیتهای هرکدام موضوع بعدی این دوره اموزشی بود. تبیین ضمانت اجراهای قانونی و قراردادی و همچنین نقض قرارداد بهموجب قوانین چین آخرین موضوعاتی بود که در این کارگاه مطرح شده و مورد توجه حضار بهویژه حقوقدانان و فعالان اقتصادی حاضر قرار گرفت. در پایان این کارگاه، سخنرانان به سوالات شرکتکنندگان در این کارگاه پاسخ دادند.
لازم به ذکر است موسسه حقوقی جم چن (Gemchen Law Firm) از موسسات معتبر و فعال حقوقی واقع در استان سی چوان در کشور چین است که در برخی از کشورها از جمله ایران دارای شعبه فعال است.