نخستین آزمون تعیین صلاحیت نمایندگان اتاق بازرگانی در هیاتهای تشخیص مطالبات تامیناجتماعی با حضور100 نفر از نمایندگان اتاق در این هیاتها برگزار شد.
نخستین آزمون تعیین صلاحیت نمایندگان اتاق در هیاتهای تشخیص مطالبات تامیناجتماعی اعم از بدوی و تجدیدنظر در اتاق تهران برگزار شد. در این آزمون که به طور مشترک از سوی معاونت کسب وکار و موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران برگزار شد،100 نفر از نمایندگان و متقاضیان حضور در هیاتهای بدوی و تجدیدنظر تشخیص مطالبات تامین اجتماعی پس از گذراندن 80 ساعت دوره آموزشی در معرض محک قرار گرفتند. مدیران اتاق تهران انتظار دارند که برگزاری دورههای آموزشی ویژه نمایندگان در هیاتها و متعاقب آن صلاحیتسنجی و رتبهبندی آنان در نهایت به ارتقای کیفیت خدمات به فعالان اقتصادی عضو اتاق تهران منتهی شود. به جهت اهمیت این موضوع، بهمن عشقی، دبیرکل اتاق تهران نیز از محل برگزاری آزمون بازدید کرده و از نزدیک در جریان کیفیت برگزاری این آزمون قرار گرفت.
هومن حاجیپور، معاون کسبوکار اتاق تهران درباره برگزاری آزمون تعیین صلاحیت نمایندگان اتاق در هیاتهای تشخیص مطالبات تامیناجتماعی به روابط عمومی اتاق تهران، گفت: اتاق تهران در راستای ماموریتی که برعهده دارد، باید به عنوان نماینده کارفرما در هیاتهای شبه قضایی از جمله هیاتهای تشخیص مطالبات تامین اجتماعی شرکت کند. به همین سبب اتاق مسئولیت و ماموریت سنگین و ویژهای بر عهده دارد.
او با اشاره به اینکه کرسی بخش خصوصی در این هیاتها در اقلیت است،ادامه داد: آنچه که میتواند در این هیاتها به ما و بخشخصوصی کمک کند، توانمندی و اثرگذاری نمایندگان در این جلسات است. بنابراین اتاق تهران برنامه افزایش اثربخشی نمایندگان خود در هیاتها را اعم از تامین اجتماعی و مالیاتی در دستور کار دارد. برنامه اثربخشی اتاق تهران شامل چند مرحله است؛ در گام نخست طی تفاهمنامهای میان معاونت کسب و کار و موسسه آموزش اتاق تهران مقرر شد، سلسله آموزشهای ادواری برای نمایندگان و متقاضیانی که علاقمند هستند در این عرصه حضور پیدا کنند برگزار شود. متعاقب این دورههای آموزشی، برای صلاحیتسنجی نمایندگان، آزمونهایی طراحی شده که طی هفته جاری اولین مرحله آن برگزار شد و در حدود 100 نفر از نمایندگان در این آزمونها شرکت کردند. او افزود: طراحی دورههای آموزشی و برگزاری آزمون برای جلوگیری از اعمال رفتارهای سلیقهای و برقراری رقابت سالم میان افرادی که در این حرفه حضور دارند، نیز صورت گرفته است. در عینحال، پس از برگزاری این آزمون، موسسه آموزش اتاق تهران اقدام به رتبهبندی نمایندگان و دانشپژوهان کرده و سپس معاونت کسب وکار اتاق تهران بر اساس رتبههای کسب شده و متناسب با ظرفیت شعب هیاتهای بدوی و تجدید نظر از حضور نمایندگان در نقاط مختلف در تهران بهره میگیرد.
حاجیپور در ادامه از تصمیم معاونت متبوع خود برای «ایجاد پایگاه مشاوران تامین اجتماعی در اتاق تهران» خبر داد و گفت: اگرچه، تعداد نمایندگان اتاق در هیاتها محدود است اما مشاوران و کسانی که صلاحیتسنجی و رتبهبندی شدهاند، به فعالان اقتصادی معرفی میشوند که آنها بتوانند حسب مورد از ظرفیت این افراد بهره بگیرند.
او بیان اینکه «نمایندگان پس از شرکت در آزمون و کسب رتبه قبولی در یک مصاحبه حضوری نیز شرکت خواهند کرد» ادامه داد: سن، سلامت جسمانی، اعتقاد به حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور و حمایت از نمایندگان بنگاههای بخشخصوصی از جمله فاکتورهایی است که در مصاحبه حضوری مورد بررسی قرار میگیرد. بهطور طبیعی، نمایندگانی که حائز رتبه مورد نظر نشوند امکان حضور در هیاتها را نخواهند یافت، اما فرصت حضور در دورهها و آزمونهای بعدی برای این افراد وجود دارد.
معاون کسب وکار اتاق تهران توضیح داد که به کسانی که رتبه قبولی را کسب میکنند، گواهینامه حضور در جلسات ارائه میشود که به نوعی گواهی تایید صلاحیت حرفهای تلقی خواهد شد. همچنین به موجب تفاهمنامهای که میان معاونت کسبوکار و موسسه آموزش منعقد شده، گواهینامهها دارای مدت اعتبار مشخصی بوده و پس از پایان دوره، نمایندگان باید در دورههای آموزشی و آزمون شرکت کنند.
او با بیان اینکه « صلاحیتسنجی، ارتقای دانش و توانایی نمایندگان اتاق در هیاتهای تشخیص مطالبات تامین اجتماعی به واسطه مسئولیت و تعهد اتاق تهران در قبال اعضا و فعالان اقتصادی صورت میگیرد» ادامه داد: هدف دیگر ما این است که نمایندگان صاحب صلاحیت، دانش و توان فنی به درستی معرفی شوند و در عین حال امیدواریم این حرکت، در نهایت تاثیر خود را در حمایت از بخش خصوصی نشان دهد.
گسترش فعالیتهای آموزشی اتاق تهران
همچنین وحید تقیخانی، مدیرعامل موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران نیز با اشاره به اینکه موضوع نمایندگی بخشخصوصی و اعضای اتاق تهران در هیاتهای حل اختلاف اعم از بیمه و مالیات از سرفصلهای اصلی در ارائه خدمات فراگیر به اعضا و بخش خصوصی است، توضیح داد: معاونت کسب وکار اتاق تهران به منظور ارائه این خدمات با کیفیت حداکثری به اعضا، موضوع آموزش، ارزیابی و رتبهبندی مشاوران اتاق تهران را در هیاتهای حل اختلاف در دستور کار قرار داد، موسسه آموزش اتاق نیز در کنار معاونت کسب و کار قرار گرفت تا این تصمیم اجرایی شود.
او در ادامه به تفاهمنامهای که میان موسسه آموزش و معاونت کسبوکار به امضا رسیده اشاره کرد و گفت: در گذشته خدمات آموزشی موسسه آیتک در سه محور اصلی شامل آموزش دورههای عمومی کارت بازرگانی، ارائه دورههای آموزشی کوتاهمدت و مهارتمحور به اعضای اتاق و دورههای آموزشی ویژه تشکلها خلاصه میشد. در دور جدید همکاریهای درونسازی، برونسازمانی و دورههای آموزشی بینالملل نیز در دستورکار موسسه قرار گرفت. بر این اساس، دوره آموزشی مربوط به مشاوران بیمه اتاق با حضور حدود 80 نفر از مشاوران فعلی به مدت 20 ساعت برگزار شد و این یعنی 1600 نفر ساعت. طی هفته جاری نیز آزمون کتبی این دوره با حضور 100 نفر از متقاضیان برگزار شد.
تقیخانی ادامه داد: تلاش شده دورهها به صورت کارگاهمحور و عملیاتی برگزار شود و در آن نمونههای واقعی شبیهسازی و مورد بررسی قرار گرفته است. سوالات آزمون هم به نحوی طراحی شده که در صورت موفقیت متقاضی، حضور این افراد در این هیاتها را موثر و کارآمد جلوه دهد. بعد از ارزیابی، رتبهبندی نیز صورت میگیرد و رتبه افراد و مشاوران اتاق در گواهینامههایی که برای آنها صادر میشود، درج خواهد شد. بهطوری که از این پس، نحوه انتخاب مشاور بر اساس رتبههای کسب شده و میزان پیچیدگی پروندههای موجود خواهد بود. مدیرعامل موسسه آموزش اتاق تهران گفت: توانمندسازی مشاوران به ارائه خدمات بهتر به اعضا منجر خواهد شد و این در راستای اهداف و فعالیتهای اتاق تهران قرار دارد.